background

De roofvogel spreekt bij velen tot de verbeelding, rustig zwevend kijken naar een prooi en dan in een duikvlucht naar beneden. Weinig kans voor zijn prooi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vogels in de meest bonte kleuren en verenpracht, meestal inheemse soorten en niet alledaags. Stiekem zo her en der in beschermde omgeving vastgelegd en een enkeling zo maar in de natuur tegengekomen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dieren zijn misschien wel de meest gefotografeerde soort, en ik moet zeggen dat de ontmoeting met sommige soorten je best wel even een stapje terug laten maken.  Het zijn dan de grote beesten die er dreigend uitzien, de hier vastgelegde exemplaren zijn echter lang niet altijd groot.
Een hond in volle spurt over het strand of de katten die met stoïcijnse blik hooghartig rond kijken, wie maakt mij wat.

 Ik ben absoluut geen vogelkenner en zit zeker niet met een verrekijker en telelens in de bosjes te loeren op dat ene unieke exemplaar. Toch kom je in de loop der tijd op allerlei plekken de meest onverwachte vogels tegen. Of het nu een machtige roofvogel is met al zijn kracht of het kleine roodborstje, mooi blijven ze. Tussen alle exemplaren trof ik ook de pestvogel aan, direct voor het huis toen onze dijk nog rijk was aan bessenstruiken, ze bleken er gek op, en alle vogelaars idem, ze kwamen in grote aantallen.

 

 

Copyright © 2019 Anypicture.nl | Racepicture.nl. Alle rechten voorbehouden.